SBMYO

İ.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, 1986 yılında kurulan ve 2 yıllık eğitim sonrasında ön lisans diploması veren bir yüksek öğretim kurumudur. Üniversite-Sektör işbirliğinin en başarılı örneklerinden biri konumunda olan Yüksekokulumuz, verilen eğitim programlarının sektörel taleplerin gerisinde kalmaması açısından sürekli olarak yenilenmekte, ilgili programların ders programları ve ders içerikleri sektör kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı Danışma Kurullarında sürekli olarak tartışılmakta, sektör duayenlerinin önerileri doğrultusunda teknolojik yenilikler ve yeni uygulamalarderslere eşanlı olarak uyarlanmaktadır. Bu esnek yapı Yüksekokuldan mezun olan öğrencilerin kendi sektörlerinde rahatlıkla iş bulabilmelerini sağlamaktadır. Bu anlamda insana göre iş değil, işe göre insan yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Yüksekokulumuzda

Bankacılık ve sigortacılık ,Dış Ticaret,Emlak ve Emlak Yönetimi ,İşletme Yönetimi,Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Pazarlama ,Sigortacılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği,Ahi Evren Meteb

programlarında eğitim verilmektedir. Toplam 4 yarıyıllık eğitim teorik ve uygulamalı olarak Yüksekokul binasında yapılırken, öğrenciler her eğitim yılı sonunda 8 haftalık staj eğitimine tabi tutulmaktadır. Örgün eğitim programları hafta içi her gün; ikinci eğitim programları ise hafta içi saat 17:00’den sonra yapılmaktadır.

Yüksekokuldan mezun olan öğrencilerin ilgili sektörlerde çalışma yaşamına atılarak eğitimleri sırasında edindikleri deneyim ve bilgilerini direkt olarak kullanmaları amaçlanmaktadır. Mezunlarımız 2000-2001 eğitim öğretim yılından itibaren istedikleri takdirde, dikey geçiş sınavlarına (DGS) başvurarak ilgili fakülte bölümlerinin açmış oldukları kontenjanlara başvurabilmekte, başarılı olan öğrencilerimiz 3. sınıftan başlayarak 4 yıllık üniversite lisans diploması alabilmektedirler.

Üniversitemizin Beyazıt yerleşkesinde eğitim veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2700 öğrencisi ile İstanbul Üniversitesi’nin en kalabalık bölümlerinden biri durumunda olup, 2 yıllık önlisans eğitim programlarına ilave olarak çeşitli sektör kuruluşları ile kısa dönemli özel sertifika programları da düzenlemektedir. TESCİLLİ MARKALAR DERNEĞİ ile yürütülen MARKA YÖNETİMİ VE PERAKENDE MAĞAZACILIK OKULU sertifika programı, ŞEKER SİGORTA ve SİGORTA ACENTALARI BİRLİĞİ (SAB) ile yürütülen ACENTE OKULU sertifika programı, HÜR SİGORTA ile yürütülen UYGULAMALI SİGORTACILIK EĞİTİMİ sertifika programı, ETA BİLGİSAYAR ile yürütülen ETA:SQL TİCARİ PAKET PROGRAMI EĞİTİMİ sertifika programı, APPRAISAL INSTITUTE (USA) ile yürütülen GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLIĞI sertifika programı bunlardan bazılarıdır.

07/12/2012

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO